Всі новини

Inter Cars в Україні працює на половину потужності

Новини

Компанія Inter Cars Group, що займається в основному продажем запчастин для легкових і комерційних автомобілів, опублікувала звіт за перший квартал 2022 року. Війна в Україні серйозно вдарила по діяльності компанії в нашій країні.

У першому кварталі 2022 року Inter Cars Group отримала близько 700 мільйонів євро консолідованих доходів від продажів, що на 26,9% більше, ніж минулого року. Продажі Inter Cars Ukraine, які у 2021 році склали майже 5% продажів від обороту групи (близько 125 млн євро), зараз значно зменшився внаслідок повномасштабного вторгнення росії. За даними Inter Cars, сьогодні в Україні працюють 30 із 38 відділень, а продажі впали приблизно вдвічі в порівнянні з тим же періодом минулого року.

Inter Cars також повідомила, що наприкінці березня 2022 року група зазнала збитків в розмірі 16 мільйонів євро. Це - вартість товарів та майна, що знаходилися на центральному складі в Києві, який було знищено внаслідок бойових дій через дії окупантів. Правління оцінює, що станом на сьогодні активи Inter Cars Ukraine складають близько 16 мільйонів євро. Оскільки ці активи розкидані в багатьох місцях західної та центральної частин України, тому, на думку Правління компанії, ризик їх знищення в майбутньому є незначним.

Щодо підсумків продажів на ринках інших країн, то в першому кварталі цього року вони зросли на 32,7%, а основним ринком збуту в компанії залишається Польща. Загалом консолідований чистий прибуток групи Inter Cars у першому кварталі цього року склав 24,8 мільйона євро, що на 75 тисяч євро менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найвищий приріст продажів у першому кварталі 2022 року зафіксували компанії, що входять до Inter Cars у таких країнах: Сербія (+233%), Греція (+78%), Німеччина (+73%) та Молдова (+61%). Дочірні компанії також зафіксували зростання в Румунії (+17%), Болгарії (+29%), Угорщині (+35%), Чехії (+35%) та Словаччині (+28%).

Останні новини