Всі новини

З Нового року запроваджуються нові тарифи на деякі послуги СЦ МВС

Законодавство

Змінюються ціни на чотири важливих для автомобілістів послуги сервісних центрів МВС: теоретичний та практичний іспити, видача посвідчення водія та перереєстрація транспортного засобу. До змін ці послуги коштували по 13 грн за теоретичний та практичний іспити, видача посвідчення водія – 26 грн, реєстраційні дії з транспортними засобами – 200 грн.

 З 1 січня 2024 року встановлюються нові ціни на ці послуги, що передбачено у Постанові Кабінету Міністрів №1386 від 27.12.2023 (у вартість не враховано комісію банківської установи або платіжної системи):

  • Видача посвідчення водія – 230 грн;
  • Теоретичний іспит – 250 грн;
  • Практичний іспит – 420 грн;
  • Перереєстрація ТЗ – 350 грн;

Причина перегляду тарифів, за інформацією ГСЦ МВС, у тому, що вартість адміністративних послуг залишалась незмінною понад 10 років ще до створення сервісних центрів МВС. За цей час збільшилась ціна матеріальних ресурсів, обслуговування інформаційного забезпечення державних реєстрів, комп’ютерної техніки та утримання інфраструктури. Зросла вартість паливно-мастильних матеріалів для обслуговування транспортних засобів. Автопарк сервісні центри МВС оновлюють сучасними автівками, а екзаменаційні класи для складання теоретичних іспитів оснащені комп’ютерною технікою. Відтак, вартість платних адміністративних послуг була економічно необґрунтованою та призводила до додаткових витрат із бюджету. 

Послуги для автомобілістів в Дії тимчасово недоступні

У зв’язку з переглядом тарифів доведеться змінити платіжні реквізити у відповідних частинах електронних систем, через що послуги з обміну посвідчення водія у кабінеті водія та Дії, а також онлайн перереєстрація авто будуть тимчасово недоступні.

Підпишіться на телеграм-канал Інституту досліджень авторинку, щоб отримувати інформацію першими, без реклами та спаму.

Останні новини