Всі новини

У Європі з'явився перший автомобільний банк

Новини

Новий Crédit Agricole Auto Bank з'явився в результаті співпраці Crédit Agricole Consumer Finance та групи Stellantis, оголошеної у 2021 році. Фінансуватиме установа купівлю нових автомобілів. При цьому банк планує, щоб 80% його портфоліо складали екологічні авто.

Новий банк працюватиме в 17 країнах Європи та Марокко. Компанія має намір стати впливовим гравцем на європейському ринку у сфері «зеленої мобільності». У планах — уже до 2026 року збільшити вартість профінансованих автомобілів щонайменше до 10 мільярдів євро. При цьому до 2030 року понад 80% із них повинні бути обладнаними лише екологічними двигунами з нульовими викидами CO2.

CA Auto Bank пропонує комплексні фінансові, страхові та орендні пропозиції завдяки співпраці з понад 30 відомими брендами, такими як Ferrari, Tesla, Mazda, Aston Martin, McLaren, Lotus та Morgan, а також з новими гравцями: VinFast, DR Automobiles, Aiways, XEV, ElectricBrands, Invicta Electric. Окрім цього, банк фінансуватиме дилерів інших брендів, включно з Stellantis, проте меншою мірою.

У найближчі місяці банк планує перейняти діяльність компаній ALD в Ірландії та Норвегії та LeasePlan у Чехії та Фінляндії, які також контролює Société Générale. Це дозволить CA Auto Bank розширити свій автопарк до понад 70 тисяч транспортних засобів.

Як кажуть в Інституті досліджень авторинку, фінансування купівлі нових автомобілів суттєво збільшує їх продажі. Особливо актуально це в Україні, де, у порівнянні з показниками Євросоюзу, кількість продажів автомобілів у кредит чи лізинг надзвичайно мала. У разі, якщо на українському ринку з'явиться гравець, що зможе запропонувати вигідні умови для потенційних покупців нових машин, це можу суттєво змінити автомобільний ринок.

Підпишіться на телеграм-канал Інституту досліджень авторинку, щоб отримувати інформацію першими, без реклами та спаму.

Останні новини