Всі новини

Ціни на вживані автомобілі в Європі незначно знизилися в першій половині 2024 року

Світовий авторинок

Індекс цін AUTO1 Group вказує на невелике зростання цін на вживані автомобілі в червні 2024 р., перемістившись із 137,9 у травні до 138,2 у червні, що означає помірне зростання на 0,2%. Всупереч щомісячному зростанню, річна тенденція продовжує демонструвати спад: ціни на вживані автомобілі впали на 9,2% з червня 2023 року (152,2) до червня цього року (138,2). З початку року індекс змінився зі 142,0 у січні до 138,2 у червні, що відображає зниження на 2,7%.

Індекс цін AUTO1 Group

Ціни на вживані автомобілі все ще на 16,6% вищі, ніж до пандемії COVID-19, за вимірюванням у червні 2019 року, коли індекс становив 118,7.

  • Доставити з Європи, розмитнити, сертифікувати та зареєструвати будь-який автомобіль чи спецтехніку допоможе партнер ІДА — компанія West Auto Hub.

«За перші шість місяців 2024 року спостерігалося невелике зниження цін на вживані автомобілі. Такий розвиток подій відповідає очікуванням наших дилерів-партнерів на цей рік, згідно з онлайн-опитуванням, яке ми провели серед понад 5100 дилерів наприкінці минулого року, де більшість заявила, що очікує зниження цін протягом 2024 року. Особливо цікаво, що дизельні автомобілі залишалися вкрай стабільними в ціні в першій половині року», – коментує ситуацію Моріц Люк, старший віцепрезидент з продажу та операцій AUTO1 Group.

Попри те, що причини цих явищ різні, в Україні також спостерігається зниження цін на авторинку загалом, насамперед на внутрішньому, і, на відміну від індексу Auto1, не у гуртових продажах. Зате ціни на імпортовані з країн Європи транспортні засоби залишаються також стабільними, оскільки їхнє зниження стримує «вхідна ціна», яку імпортери платять за авто у Європі.

Індекс цін AUTO1 Group

Ціновий індекс AUTO1 показує щомісячну зміну цін на вживані автомобілі в Європі. Він визначається на основі аналізу понад 3,6 мільйона угод купівлі-продажу автомобілів з пробігом по всій Європі. Початковою точкою цього індексу є січень 2015 року з базовим значенням 100, відносно якого визначаються усі наступні значення.

Підпишіться на телеграм-канал Інституту досліджень авторинку, щоб отримувати інформацію першими, без реклами та спаму.

Останні новини